Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom het slim is om je content te updaten en recyclen

Contentmarketing is belangrijk, maar neemt ook veel tijd in beslag. Tijd die je meestal niet op overschot hebt. Bovendien is alles op den duur wel eens verteld. Game Over? Helemaal niet! Herzie je content en sla aan het recyclen. Ontdek waarom je webteksten herschrijven en content herbestemmen een goed idee is.

Content updaten en recyclen voor slimme marketeers?

Dat je via online content je producten en diensten in de kijker kunt zetten weet je wel. Je webbezoekers regelmatig trakteren op nieuwe artikels is een goede zet. Maar we weten ook, steeds weer nieuwe content verzinnen is een uitdaging. Geen zorgen! Je  moet niet telkens het wiel uitvinden. Misschien vind je wel schatten tussen je oude content? En kom je al ver door deze te updaten of recyclen. Een webtekst update je door ze te herschrijven. Recyclen doe je door content ook op andere plekken, het zij in stukken, te gaan gebruiken. Moeten we dit dan ‘luiewijvencontent’ noemen? Allesbehalve.

Voordelen webteksten herschrijven:

Je verbetert je positie in de Google zoekresultaten

Wordt je pagina niet bezocht en bungelt je hij op een lage positie in de lijst met zoekmachineresultaten? Dan wordt hij mogelijk niet goed geïndexeerd. Misschien zijn je teksten niet (meer) voldoende geoptimaliseerd? Herschrijven maar! Doe een zoekwoordenonderzoek en pas onpage SEO toe. Maar vooral schrijf voor je lezers. Zorg dat je teksten duidelijk en volledig zijn. Je zal zien dat je goed geschreven teksten niet alleen bij je (potentiële) klanten maar ook bij Google scoren.

Tip: Heb je meerdere pagina’s die je wil herschrijven en weet je niet waar te beginnen? Check via Google Console en Google Analytics in welke topics het best goed scoren en pak deze eerst aan.

Hulp nodig met het optimaliseren van je teksten voor Google en je (potentiële) klanten? We helpen graag. Neem contact op.

Je verlaagt het bouncepercentage

Kun je in je Google Analytics resultaten zien dat bezoekers een webpagina wel bezoeken maar dat ze deze ook onmiddellijk verlaten? Dan kan het zijn dat de inhoud van de pagina niet interessant genoeg is. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zowel inhoudelijk als vormelijk.

Je wilt eigenlijk dat je webbezoekers doorklikken en dat ze blijven lezen. Een effectieve tekst prikkelt je lezer en zet hem aan te actie. Voeg je actieve zinnen en call-to-actions toe aan je pagina dan vergroot je de kans dat ze verder klikken. Je content informeert niet alleen, bedient ook een bepaald doel zoals: een brochure downloaden, contact opnemen, meer lezen, …

Je wint je lezers voor je

Zijn de teksten op je site, of je blogberichten verouderd? Bevatten ze fouten, zijn ze moeilijk te begrijpen, …? Blaas ze dan nieuw leven in. Weet wie je doelgroep is en herschrijf je teksten voor ze. Schrijf ze vlotter, gebruik aantrekkelijke koppen, breng structuur en gebruik aantrekkelijke tussentitels en bulletpoints, pak de tone of voice aan, gebruik actuele voorbeelden, controleer je linken, … Grijp de aandacht en geef een antwoord op de vragen van je klanten. Zet call-to-actions in en maak van je bezoekers niet enkel lezers maar ook klanten.

Tip: verspreid ook je vernieuwde blogartikelen op de verschillende kanalen waar je klanten actief zijn en haal zo meer publiek naar de pagina’s.

Wil je je content graag laten herzien zodat ze beter presteren in de zoekresultaten? Of liever nieuwe effectieve webteksten laten schrijven met een frisse blik van onze copywriters? Laat van je horen!