Overslaan en naar de inhoud gaan

Transparante bezoekersaantallen? Schakel de hulp van CIM in.

Heb je het CIM Internet label al gezien in onze footer op Bouwinfo.be? Dat label staat er niet voor de sier. Wist je dat CIM je belangrijke info kan verschaffen over de mediaplatformen waar je gebruik van maakt? Zo meet het bijvoorbeeld via Gemius de views en bezoekersaantallen van websites en mediakanalen. We vertellen je er graag meer over.

Centrum voor Informatie over de Media

Het CIM of voluit Centrum voor Informatie voor de Media, is je misschien niet bekend. Daar brengen we graag verandering in. CIM is een vereniging zonder winstoogmerk dat objectieve en betrouwbare informatie geeft het bereik en prestaties van de media. Heel wat grote spelers in het medialandschap zijn lid en doen beroep op hun diensten en studies. Door hun neutrale positie krijg je transparante, betrouwbare informatie ter beschikking.

Betrouwbare inzichten

Stel, je wil in zee gaan met een mediabedrijf, maar je bent niet zeker of hun beloftes veroorloofd … of gebakken lucht zijn. Dan check je dit eenvoudig, via CIM. Tenminste als het bedrijf transparant is en hier gebruik van maakt.

Bereikstudies en algemene media- en doelgroepenstudies

Het CIM doet mediastudies waar enerzijds via bereikstudies wordt gemeten wie (aantal personen en profiel) er gebruik maakt van het mediamerk (kijk- en luistercijfers, leescijfers, surfers, …) en anderzijds algemene media- en doelgroepenstudies (mediatrends, consumptiepatronen, rol in het aankoopproces), …

Digitale studie
Hoe belangrijk zijn de digitale media? Hier probeert men een antwoord op te geven in hun studie. Hier vind je inzichten over de trafiek en het bereik. Via een script van Gemius, dat op de website, app of player wordt geplaatst kan men met toestemming van de bezoekers, anoniem de bezoeken/trafiek meten van Belgische media. Via een groot panel Belgische surfers die een pop-up vragenlijst invullen, krijgt men zicht op het bereik en profiel van de gebruikers. Met als resultaat, een goed beeld van het aantal bezoekers vanuit België, hun profiel en hun surfgedrag.

Inzichten in Bouwinfo

Ben je benieuwd naar de views en bezoekersaantallen van onze media bijvoorbeeld Bouwinfo.be (Sipro Media)? Dan vind je dat terug onder de studie van het digitale gedeelte onder hun aanbod. Krijg via Gemius Audience de toegang tot de resultaten in België. In het menu heb je dan keuze uit media owners, websites, applications en streams. Bij de websites, zul je dan ook Bouwinfo.be terugvinden.

Interesse in een samenwerking en/of publicatie op onze website(s)? Wil je beroep doen op onze kennis inzake online marketing, content marketing of development? Neem gerust contact op via de website van ons digitale luik Building Impact.