Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe je landingspagina optimaliseren voor een hoge kwaliteitsscore?

Via een Google AdWords ad komt je prospect terecht op een landingspagina. Deze pagina is zo opgebouwd dat de bezoeker direct actie kan ondernemen. Het moet dus dodelijk duidelijk zijn. Hoe optimaliseer je je landingspagina en verbeter je de kwaliteitsscore? Lees onze tips.

Een prospect heeft op je Google AdWords advertentie geklikt. Via de bestemmingsURL belandt hij op je landingspagina. En hij landt best goed! Zorg ervoor dat de pagina geoptimaliseerd is.

Er zijn twee soorten landingspagina’s: SEO-landingspagina’s en Pay Per Click-landingspagina’s.

  • SEO-landingspagina’s zijn geoptimaliseerd voor een zoekterm. De bezoekers zien een korte tekst en worden met een link doorgestuurd naar de uiteindelijk pagina waar de conversie plaatsvindt.
  • Pay Per Click-landingspagina’s zijn conversiepagina’s. Conversie is je doel. Dit kan zijn: een product of dienst kopen, een e-mailadres achterlaten, …

TIPS VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN GOEDE LANDINGSPAGINA

Weet wat je gaat vertellen

Een goede voorbereiding is belangrijk. Als je weet wat je gaat vertellen kun je dit gemakkelijker in een tekst gieten. Vraag jezelf af wat er in de kop en subkop moet staan, wat er in de paragrafen komt, of de bezoekers persoonlijk aangesproken worden, of er andere elementen op de pagina opvallen, enzovoort.

Maak hem visueel rustig

Bezoekers van je landingspagina moeten snel de actie kunnen ondernemen waarvoor ze gekomen zijn. Dat gaat niet als ze door allerlei andere visuele prikkels worden afgeleid. Hou de landingspagina dus visueel rustig.

Sluit hem naadloos aan op je AdWords advertentie

Behandel de belangrijkste inhoud eerst. Geef je lezers een gevoel van herkenning wanneer ze op je landingspagina komen. What you see is what you get. Neem daarom elementen van je advertentie op in je landingspagina. Hoe beter je advertentietekst en de tekst van je landingspagina aansluiten, hoe relevanter de landingspagina bevonden wordt.

Een hoge kwaliteitsscore

Een relevante en gebruiksvriendelijke landingspagina is belangrijk. Verwerk dus de zoekwoorden in je landingspagina. Dit beïnvloedt namelijk de kwaliteitsscore. De score gaat van 1 tot 10 en zegt iets over de relevantie van je zoekwoorden, advertenties en landingspagina. Met een hogere kwaliteitsscore, heb je een hogere positie in de zoekresultaten, minder kosten en een hogere conversie (aanvraag, aankoop, …). Minder bieden voor een hogere positie in de zoekresultaten en meer kans op terugkerende bezoekers, dat is mooi meegenomen!

Ook je koptekst en subkoptekst

Zorg dat de kop en subkop duidelijk zijn en aansluiten op je AdWords advertentie. Je bezoeker moet onmiddellijk weten dat hij op de juiste pagina zit.

Beperk je tot één onderwerp

Beperk je tot de informatie waarvoor de bezoeker geklikt heeft. Haal je er andere onderwerpen bij dan ga je je  bezoeker vertragen in het ondernemen van de gewenste actie.

Schrijf korte, sterke alinea’s

Duidelijk maken waarom de bezoeker die actie absoluut moet doen. De pagina mag commercieel zijn: gebruik slogans, pay-offs en teasers.

Gebruik een uitsmijter: de call-to-action

Voeg op de landingspagina een duidelijke call-to-action toe die oproept om de gewenste actie te ondernemen. Bijvoorbeeld een button of link met de call-to-action: ‘schrijf hier in’, ‘neem contact op’, ‘meld je aan’,’ koop nu’ enzovoort. 

Je kunt ook een formulier rechtstreeks op de landingspagina plaatsen. Zo kan de bezoeker onmiddellijk actie ondernemen: het formulier invullen. Andere voorbeelden van acties kunnen zijn: een product in een winkelmandje plaatsen, formulier voor een sollicitatie toevoegen, aanvragen van een offerte, een vraag met adresgegevens achterlaten.

Tip: voeg contactgegevens toe

Een tip is om je contactgegevens toe te voegen. Zo kan je iemand die twijfelt telefonisch nog proberen te overhalen.

Je landingspagina door ons laten optimaliseren? 

We horen het graag